Fiskalni uredjaji

fiskalne kase

Prodavnica fiskalnih uredjaja

Fiskalni uredjaji koje možete pronaći na ovom mestu kao i sve što vam potrebno prilikom opremanja ili obnavljanja opreme u maloprodajnom objektu. Fiskalne kase, fiskalni printeri, barkod čitači, trgovačke vage i ostalo po najpovoljnijim cenanama.

Fiskalni uredjaji – web prodavnica

Fiskalizacija fiskalne kase je proces koji se završava u roku od dva do tri radna dana. Posle fiskalizacije obavljamo obuku za rad na uredjaju. Obavljamo redovno i preventivno održavanje u garantnom i postgarantnom roku fiskalne kase kao i eventualni servis. Detaljne informacije i listu potrebne dokumentacije za postupak fiskalizacije možete pronaći ovde: fiskalizacija fiskalnog uredjaja.

Detaljne informacije o eventualnom postupku defiskalizacije kod prestanka rada ili prekida obavljanja delatnosti možete pronaci ovde: defiskalizacija fiskalnog uredjaja.

Pored fiskalnih uredjajaj u našoj prodavnici pronaći ćete i svu prateću i dodatnu opremu za maloprodane objekte. Digitalne i elektronske, baždarene trgovačke vage, vaga sa štampačem etiketa. Jednolinijske i višelinijske barkod skenere kao i barkod čitače za 2D oznake (QRCODE). Štampače barkod etiketa, fioke za novac kao i salamoreznice. Takodje nudimo i najpovoljnije, visokokvalitetne termo trake svih standardnih dimenzija. Termo trake su napravljene od najkvalitetnijeg termo osetljivog papira.

Prema važećem Zakonom o Fiskalnim kasama definisano je ko sve mora posedovati fiskalni uredjaj. Osim retkih izuzetaka, svi koji prodaju robu na malo ili pružanje usluga fizičkim licima moraju imati fiskalnu kasu i na taj način evidentirati promet svoje robe ili usluga. Ova obaveza ne važi za poljoprivrednike i zanatlije koji prodaju svoje proizvode na pijacama i delatnosti koje su izete ove obaveze, a spisak je definisan Uredbom Vlade Republike Srbije o odredjivanju delanosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase: UREDBA.

Vlada Republike Srbije je 30. avgusta 2010. godine donela Uredbu, po kojoj usled trgovine na malo posredstvom pošte ili interneta nije obavezno evidentirati ostvaren promet putem fiskalne kase.

Ako se, kao pravno lice, odlučite da vam prodaja preko interneta bude osnovna delatnost, u APR-u možete registrovati ili proširiti svoju pretežnu delatnost šifrom:

4791 – Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta.